Perfect DayLight is er voor ú !

Inductie lamp.


Effectieve oplossing voor uw verlichting vraagstuk.
Energie is het kernwoord; alle aandacht is gericht op de probleemstelling, de wensen en vragen van u als opdrachtgever.

Perfect DayLight is leverancier van energiezuinige lampen welke in alle soorten en maten geleverd kunnen worden. Bedrijven die veel gebruik maken van TL-verlichting, kunnen er, in deze tijd van kostenbesparingen en energie-efficiëntie, niet om heen. Bij diverse bedrijven, van klein tot groot,  zijn de energiezuinige lampen inmiddels succesvol in gebruik. Jaap Markus is de man achter het bedrijf dat jaren geleden in contact kwam met de ontwikkelaar van de adapter voor energiezuinige Inductie-verlichting. Samen werd besloten om de technische kennis te combineren en daarmee elkaar te versterken.
Perfect DayLight heeft het product dat voor veel bedrijven een perfecte oplossing kan betekenen voor het terugdringen van de energiekosten. De inductieverlichting is de meest duurzame keuze.

Onze klant staat centraal
Onze specialist is uw rechtstreekse contactpersoon. Zo staan wij garant voor een gedegen aanpak, geheel afgestemd op uw situatie en goede oplossing.

Perfect DayLight stelt haar relaties centraal. Dat resulteert in kwaliteit in elk opzicht:
- tijd en aandacht om uw vragen te inventariseren
- kennis en expertise van verlichting vraagstukken
- beschikbaarheid van producten uit de ruime voorraad
- onze specialist denkt met u mee, van startpunt tot nazorg

Duurzame lichtbron
De WattLight inductielamp is het best bewaarde geheim binnen de verlichtingsindustrie. Dankzij de ongeëvenaarde prestaties op het gebied van duurzaamheid en zuinigheid, durven wij te stellen dat de inductielamp behoort tot de meest duurzame lichtoplossing. Hoogtijd om u kennis te laten maken met dit prachtige product.

Toepassingen inductieverlichting
De recente ontwikkelingen op vlak van LED zorgen ervoor dat inductieverlichting niet meer de meest energie-efficiënte lichttechnologie is. Toch zijn er een aantal onmiskenbare unieke voordelen die inductieverlichting heeft, en die er voor zorgen dat in een aantal situaties het zonder meer de beste keuze is. Dit is nog steeds de technologie met de langste levensduur en een zeer aangenaam laag verblindend licht van hoge kwaliteit.
De andere klassieke industriële lichtbronnen die een gelijkaardige efficiëntie hebben als inductieverlichting zijn kwarts metaalhalide lampen (HPI/HQI) en lagendruk fluorescentielampen, beter gekend als TL-buizen. Behalve de 3 tot 5 maal langere levensduur van inductieverlichting zijn er nog andere specifieke voordelen tegenover deze technologieën. Zo hebben metaalhalide lampen geen direct start/herstart, een veel sneller verval van lichtsterkte (-30% binnen de 2 jaar), en een slechtere kleurweergave-index. TL-verlichting heeft dan weer het nadeel dat de efficiëntie erg afhankelijk is van de omgevingstemperatuur, iets wat met inductieverlichting, dankzij het amalgame kwik, niet zo is.
Inductieverlichting is een optimale toepassingen in de volgende omstandigheden:

 • Armaturen op moeilijk te bereiken plaatsen waar lage onderhoudskosten belangrijk zijn.
 • Algemene buitenverlichting, waar diffuus licht veeleer een voordeel is dan een nadeel.
 • Publieke gebouwen met hoge plafonds (grote winkels, exhibitionist center).
 • Industriële gebouwen met hoge branduren.
 • Alle omgevingen waar robuustheid van groot belang is (wegentunnels, landbouw, veehouderij, maneges, productiebedrijven in metaal of chemie. Grote gebouwen waar duurzame algemene verlichting belangrijker is.

 

Om het maar keihard te stellen, is de INDUCTIELAMP de beste verlichtingsbron van dit moment.

 

De lamp slijt niet omdat deze zonder elektrodes werkt waardoor de lichtintensiteit vrijwel constant blijft en niet afneemt.
Het geeft een zeer rustig diffuus, dus prettig, licht af wat bijna gelijk is aan daglicht. Er is nagenoeg geen warmteontwikkeling wat meehelpt aan een zeer lange levensduur van meer dan 100.000 uur en er tevens voor zorgt dat de armatuur minder snel vervuilt.

Hoe werkt een inductielamp?

Magnetische inductieverlichting werkt als een fluorlicentielamp met elektromagneten om een gedeelte van de buis. Met een hoge frequentie uit het elektronisch voorschakelapparaat worden spoelen aangestuurd die om de buis zitten met een ferriet kern waardoor een sterk elektromagnetisch veld ontstaat. De amalgaam-atomen in de glazen buis worden hierdoor geïoniseerd waardoor zij UV licht uitstralen. Dit UV licht wordt door de drievoudig fosforlaag aan de binnenkant van het glas omgezet in voor ons zichtbaar licht. Er zijn geen metalen geleiders of gloeidraden nodig waardoor er dan ook geen aan  slijtage onderhevige onderdelen in de buis zitten.

  De voordelen op een rijtje:

  • Lange levensduur: minimaal 100.000 uur (dat is 25 jaar bij 10 uur per dag).
  • Hoog rendement: verhoging van de zichtbare lumen door een hoge S/P-ratio.
  • Goede kleurweergave: CRI meer dan 84 (bijna daglicht).
  • Constante lumen: na 100.000 uur minder dan 15% terugloop.
  • Egaal licht: Inductieverlichting is prettig voor de ogen.
  • Geen geknipper en verblinding.
  • Milieuvriendelijk: de inductielamp is volledig recyclebaar.
  • Lage warmteontwikkeling: waardoor de armatuur langer schoon blijft en er geen vuil “aanbakt”.
  • Stabiel licht: De lumen blijven stabiel als de netspanning varieert.
  • Door het grote oppervlak van de lamp en reflector is er geen schittering en slagschaduw (diffuus).
  • Schakelbaar: De lamp is direct uit en aan te zetten zonder “cooldown-periode” zoals gasontladingslampen die wel hebben.
  • Bij uitstek geschikt voor industrieel gebruik in fabriekshallen.

  Een goed lichtplan zorgt ervoor dat iedere werkplek in de praktijk ook goed verlicht is. Om dit te kunnen berekenen gebruiken we softwarepakket DiaLux. Of het nu gaat om een maneges, veehouderijen, tuinbouw, warenhuis, stadium, bouwmarkt,  kantoor, opslag, of een ingewikkelde productie-afdeling, we realiseren met onze jarenlange ervaring de beste oplossing.