Perfect DayLight | Krachtenveld 32
3893 CD | Zeewolde | T. 036 36 90 520
empty
home   /   nieuws

Nieuws

WattLight Inductielamp

Duurzame lichtbron
De WattLight inductielamp is het best bewaarde geheim binnen de verlichtingsindustrie. Dankzij de ongeëvenaarde prestaties op het gebied van duurzaamheid en zuinigheid, durven wij te stellen dat de inductielamp behoort tot de meest duurzame lichtoplossing. Hoogtijd om u kennis te laten maken met dit prachtige product.

Toepassingen inductieverlichting
De recente ontwikkelingen op vlak van LED zorgen ervoor dat inductieverlichting niet meer de meest energie-efficiënte lichttechnologie is. Toch zijn er een aantal onmiskenbare unieke voordelen die inductieverlichting heeft, en die er voor zorgen dat in een aantal situaties het zonder meer de beste keuze is. Dit is nog steeds de technologie met de langste levensduur en een zeer aangenaam laag verblindend licht van hoge kwaliteit.
De andere klassieke industriële lichtbronnen die een gelijkaardige efficiëntie hebben als inductieverlichting zijn kwarts metaalhalide lampen (HPI/HQI) en lagedruk fluorescentielampen, beter gekend als TL-buizen. Behalve de 3 tot 5 maal langere levensduur van inductieverlichting zijn er nog andere specifieke voordelen tegenover deze technologieën. Zo hebben metaalhalide lampen geen direct start/herstart, een veel sneller verval van lichtsterkte (-30% binnen de 2 jaar), en een slechtere kleurweergave-index. TL-verlichting heeft dan weer het nadeel dat de efficiëntie erg afhankelijk is van de omgevingstemperatuur, iets wat met inductieverlichting, dankzij het amalgame kwik, niet zo is.
Inductieverlichting is een optimale toepassingen in de volgende omstandigheden:
  • Armaturen op moeilijk te bereiken plaatsen waar lage onderhoudskosten belangrijk zijn.
  • Algemene buitenverlichting, waar diffuus licht veeleer een voordeel is dan een nadeel.
  • Publieke gebouwen met hoge plafonds (grote winkels, exhibitiecentra).
  • Industriële gebouwen met hoge branduren.
  • Alle omgevingen waar robuustheid van groot belang is (wegentunnels, landbouw, productiebedrijven in metaal of chemie).
  • Grote gebouwen waar duurzame algemene verlichting belangrijker is.


Om het maar keihard te stellen, is de INDUCTIELAMP de beste verlichtingsbron van dit moment.

Om het maar keihard te stellen, is de INDUCTIELAMP de beste verlichtingsbron van dit moment.


De lamp slijt niet omdat deze zonder elektrodes werkt waardoor de lichtintensiteit vrijwel constant blijft en niet afneemt.
Het geeft een zeer rustig diffuus, dus prettig, licht af wat bijna gelijk is aan daglicht. Er is nagenoeg geen warmteontwikkeling wat meehelpt aan... Lees meer..